Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Light μακαρονοσαλάτα με γιαούρτι


Υλικά:
200 γραμμάρια βίδες ολικής άλεσης
2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
8-10 μικρά αγγουράκια τουρσί
μισή κούπα καλαμπόκι βρασμένο ή από κονσέρβα
5 φέτες γαλοπούλα
5 φέτες milner ή άλλο light τυρί
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 2%
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα με 3% λιπαρά
λίγο μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι

Βράζουμε τις βίδες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Βγάζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης από το βάζο, τις ανοίγουμε και τις αφήνουμε για λίγο πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι.Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια και το μαϊντανό και κόβουμε σε κύβους τη γαλοπούλα και το τυρί. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τη μαγιονέζα με λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Κόβουμε και την πιπεριά σε λωρίδες και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.



2 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει αυτή η συνταγή. Εύγε τέκνον μου, η διαφορά είναι στις πιπεριές Φλωρίνης, για τις οποίες προσωπικά εγώ τρελαίνομαι (τις βάζω ακόμη και σε πίτσα)!
    Δοκίμασε το και με ζεστά μακαρόνια, είναι εξίσου πετυχημένη!!

    *να σου στείλω την περίφημη συνταγή για την τελειότερη σαλάτα της μαμάς μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή